Jag har E hemma idag. Hon har hostat massor inatt men är pigg annars. Dagis ska på rolig utflykt imorgon så jag tänkte att jag har henne hemma idag så hon säkert orkar imorgon, istället för att chansa och få ha henne hemma imorgon. Vi har varit i lekparken på morgonen och sen åkte vi till shoppingcentret i närheten. E röjde järnet så inget större fel på henne. Skulle egentligen shoppa klänningar till barnen som de ska ha på Vs dop men fick springa efter E istället ;) så får ta en tur på fredag hela familjen då maken är ledig!

Vs sömn var en engångsgrej MEN hon sover ändå 19-04 utan mat så det är ju super! Skulle säkert gå att bara stoppa i nappen men då bökar hon, matar man somnar hon om. Men vi ska ta tag i det där, hehe. Vänja av vid nattmaten. Det är dags nu! E slutade äta på nätterna när hon var 3,5 mån. Men med andra barnet är man inte lika konsekvent och sånt är liksom inte så viktigt. I alla fall inte för oss. 

Nu sover BÅDA BARNEN SAMTIDIGT och jag sitter i soffan. Hallelulja på den! Köket är ett enda stort kaos men det tar vi sen ;) både frukost och lunchdisk står kvar och allt vad det innebär. Plus att jag kokade fruktpure till V imorse. Men vem bryr sig egentligen. Glad mamma och glada barn, hundra gånger viktigare!
Min första som tvåbarnsmamma! Blev uppvaktad med ett gäng pocketböcker jag önskat mig. När jag nu ska ha tid att läsa, haha ;) nejdå. 

Vi är förkylda igen. Haha. Typ. Mest tjejerna. Hoppas E blir frisk till tisdag så hon kan gå på dagis! Har massa kul planerat den här veckan, men såklart går barnen och deras hälsa först. Men det fattar ju alla. 

Annars flyter allt på bra. Och just ja! V sov sin första hela natt inatt! 19:30-06:30!!!!!!!!!!! I egen säng och allt. Herregud. Men jag tar förgivet att det är en engångsgrej så jag inte blir besviken ;)
V är fem månader nu! Igår för att vara korrekt. Hon är så stor, så glad! Världens gladaste bebis som bara hänger med. Vem kunde ana det när vi hade det så jobbigt? Jag har konstaterat att jag inte är nån spädismamma. De första fyra månaderna får gärna gå fort ;) hon snurrar runt, har börjat få smaka gröt och lite andra smakisar... Och är bara sådär härligt nöjd med livet!

Och E då. Vilken spurt hon gjort i utvecklingen!!! Helt otroligt! Hon har blivit så stor! Från att vara nejsägare till att PRATA. Jag tror det var där skon klämde förut, hon kunde inte uttrycka sig och sätta ord på allt och därför blev hon arg och ledsen. Nu däremot! Hon pratar hela meningar, jag kan liksom gå och prata med henne hela vägen hem från dagis! Hon berättar vad hon tänker och vad hon funderar på och frågar saker. Hon bjuder på pussar och kramar och tröstar V när hon är ledsen. Funderar mycket på känslor. Frågar varför V är ledsen.., ja hon är helt fantastisk denna unge alltså! Såklart hon är! 

Livet är himla fint nu och bara vi får två barn som sover klockrent hela nätter så är jag nöjd. Haha. Skämt åsido.