8,1 kilo och 67,5 cm var E! Haha! En över kurvan både på längd och vikt och följer sin egen kurva perfekt, perfekt unge med andra ord :) sprutan gick ok också, och läkarbesöket likaså. Jobbigt för mig med sprutan dock men så är det ju, hjärtat går ju sönder när de små får ont! Hon var gnällig igår em/kväll precis som sist men annars ingenting. Ingen feber osv. Skönt!!! Ska tillbaka om sex veckor. I och för sig behövde jag inte komma förrän 8 månader (nästa vaccin) så vi får se hur jag gör...men bokade en tid mittemellan så vi kan ta vikt och längd. Om vi känner att det behövs alltså :) 
 
Angående maten och alla mina frågor var svaret som vanligt "ja så kan man ju göra..." "ja, det kan du ju testa..." osv. Egentligen borde jag byta BVC för jag får aldrig några svar, men jag orkar inte. I och för sig förstår jag att de inte får (eller?) ge konkreta tips men nån typ av vägledning måste man ju kunna få? Nu känner jag mig skönt nog så trygg i mammarollen så jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Det enda jag fick svar på (som jag redan visste) var att så länge magen pallar är det bara köra på. Så om någon vecka ska jag introducera lite fisk och kanske kyckling har jag bestämt. Men det får vänta lite :) vi känner att vi måste haka på nu när hon faktiskt är intresserad! 
 
Ja, ja! Nu har jag och E tagit en promenad i snöandet och blåsten (usch), tog en sväng förbi Ica och köpte katrinplommon och äpplen. Ska testa göra katrinplommonpuré! Men jag fattar inte, stog bara plommon/svisker på de jag köpte, hittade inga ekologiska som det stog just katrinplommon på. Det där fattar jag bara inte, haha. Fanns Sun Maid katrinplommon men jag vill gärna köpa ekologiskt i den mån det går...så jag får väl testa och se. Om jag förstått rätt ska det vara samma sak?
 
Nåja. Lite kaffe nu innan lillan vaknar. Känner jag henne rätt gör hon det typ nu ;)
 
 
I eftermiddag är det dags för 5-månadersvaccin och läkarbesök hos BVC. Spännande värre, jag är lite nervös faktiskt. Haha! Hoppas det går lika bra som förra gången med sprutan och hoppas såklart att allt annat ser bra ut, vad de nu gör på en 5-månaderskoll? Ingen aning...
 
Ska passa på att fråga sköterskan om hur vi ska göra med maten också. Alltså igår blev det ingen flaska där på kvällen utan hon åt med oss. Åt och åt! Sötpotatispuré och mangopuré till efterrätt. Massor! Eller ja, typ en halv burk vilket jag tror är mycket? Hon var nöjd i alla fall. Fick sen en liten flaska vid 19 för att somna och sen igen vid 22. Vaknade klockan sex imorse. Hon har börjat somna tidigare på kvällarna vilket ger tidigare morgnar också. Synd för mamman ;) men men... I alla fall undrar jag om vi kan börja köra mer med MAT och ge typ protein också? Alltså kött, fisk, fågel osv...när hon ändå har intresset menar jag? Man vill ju haka på nu när hon verkligen är intresserad! Men får se vad BVC säger...inte för att hon brukar kunna komma med så mycket bra tips men nu kanske hon kan det ;)
 
Maken är ledig idag så vi har hunnit med en långpromenad på morgonen, så skönt! Dock regnade och blåste det massor, brrrr! Nu är han ute och skottar, E sover i vagnen och jag huttrar med en kopp kaffe! Måste bli bättre på promenader oavsett väder, hon sover ju så gott i vagnen!
 
Ska inte säga för mycket! Nu vaknar loppan...gotta go!
Vi har börjat ge E enbart gröt på morgnarna nu. Hon vägrar i princip ersättning och ligger bara och leker med flaskan, vilket är otroligt frustrerande, haha. Så vi testade att strunta i morgonflaskan och gick direkt på gröten. Succé! Hon åt som bara den! Det är Sempers banangröt som gäller. Ibland med lite puré på, ibland utan. Sen brukar hon få en flaska vid 11-12, och "mellis" alltså lite barnmat och en flaska vid 14-15... sen en flaska 18-19 och en vid 22 ungefär.  Känns som vi börjat få in en rutin på ätandet vilket är skönt! Nästa steg är väl att byta ut flaskan vid 18-19 till mat. 
 
Jag har lagat den mesta maten själv hittils. Det är ju så himla lätt och E älskar det! Nu är det ju inte speciellt avancerat än så länge utan bara rotfrukter och örter mestadels, så småningom ska det väl adderas fisk, färs och sånt och då kanske det blir lite jobbigt? Men man kastar ju bara ner allt i samma kastrull, häller av vattnet, mixar, i med kokvatten så det blir lagom konsistens å så är det klart! Så lätt! Köpte en ny mixer också som är magisk! Den gör allt så finmixat, vår gamla blev det klumpar i...men den hade ju många år på nacken.
 
E:s favvos av det jag gjort själv är:
-Sötpotatispuré med palsternacka och basilika
-Morotspuré med potatis och dill
-Potatis och palsternacka med lite lök och persilja
-Äppelpuré med plommon
-Päronpuré
 
Sen älskar hon Sempers mangopuré och aprikospuré! Mmmm :) känns sjukt att hon är så stor redan?! Hon ÄTER liksom...vad hände? 
 
Nu tar hon en lång vila efter en långpromenad i solen. Så skönt! Var tvungen att ställa in mitt träningspass ikväll men så är det ibland! Ska köra lite övningar ur Olgas bok istället! Och som jag längtar tills det blir vår så jag kan ut och springa...och ja jag VET att man kan springa nu men jag vill ha asfalt och ljust ute när mannen kommer hem så man blir lite motiverad :) jag tycker det är läskigt att sticka ut och springa själv när det är mörkt...