Vi har funderat och funderat. E har fått en större säng som står i hennes rum men hon är inte alls redo för den. Hon använder spjälsängen fortfarande och förmodligen kommer hon göra det flera månader till. Hon är så rörlig när hon sover och jag litar inte på att hon inte ramlar ur sin stora säng. Men hon älskar att klättra upp i den med en bok, ropa "mamma pappa booooook" och så ska vi läsa, söta unge! Tänk att hon är så stor?! 

I alla fall, hur ska vi göra med lillasyster då? Innan har jag tänkt att hon ska få sova i vår säng med babynestet men jag orkar inte ha en unge till i vår säng när den första precis börjat sova i sin egen säng på nätterna, haha. Nu kommer vi ju inte vara benhårda med det men vi vill verkligen att lillasyster ska sova i sin säng så gott det går. Den kommer ju stå kant i kant med min säng precis som Es säng gjorde. Hörs det att jag har lite dåligt samvete? 

Det lutar åt att vi köper en till spjälsäng till lillasyster. Först hade vi tänkt köpa begagnat men ja, nu blir det kanske en ny ändå. Hittar ingen jag vill ha på blocket och orkar inte åka runt när vi bor tre minuter från Ikea. 

Så ja, ny spjälsäng blir det. Kanske idag? Min mamma kommer och är med E på eftermiddagen och jag och maken ska åka och köpa alla julklappar så det är klart. Skönt! BB-väskan är snart packad också. Jag har börjat få förvärkar...tror inte den här damen kommer stanna till den 17e...

Svårt att ta in att det ligger en sån här stor bebis i magen! Och svårt att ta in att den ska ut...snart...hehe. 
Ja, nu är det nära. Sjukligt nära. Puh, jag är livrädd och förväntansfull på samma gång...hur ska det gå? Kommer hon tidigare? Blir det igångsättning den 17e? Ja, många tankar. Jag har väldigt ont från och till, mest på nätterna. Blir en del Alvedon men det får vara så, det är inte farligt säger min barnmorska. Vissa nätter sover jag som en kratta och andra nätter som en prinsessa...man vet aldrig. E har sovit dåligt några nätter nu och även om maken tar henne på nätterna så vaknar jag ju. Men det är som det är, antar att det är lika bra att ställa in sig på vakna nätter igen. Hur var det liksom att ha ett spädbarn? Jag har glömt! Gå upp på nätterna? Mata? Puh...
 
Igår var vi på heldagsutflykt, vi åkte till Stockholm och hälsade på min kusin där hela släkten var. Kul, men jobbigt. Sista långa bilresan för mig! Fick nästan panik på väg hem...då tar det ändå bara strax över timmen till Stockholm. Nåja...blev lite strul med Es rutiner men hon hade sååå kul igår. Somnade vid 22 sen och sov hela natten fram till åtta, tack för det! Känner mig pigg idag :)
 
Men Gud så skönt det skulle vara att få veta när hon kommer nu...är det vecka 37+0 man beräknas som fullgången? Hmm. Jag har en känsla av att hon kommer komma tidigare...bara det inte blir för tidigt...lucia vore perfekt ;) fast det bästa för mig och min kropp vore ju såklart att det blir den 17e, det ALLRA bästa scenariot är ju att jag är mogen då, att de tar hinnorna och att förlossningen startar av sig själv då. Men ja. Det blir som det blir helt enkelt.
 
Måste packa BB-väskan också! Vet inte ens vad jag ska ha i den? Haha. Sätta ihop liggdelen till vagnen, fästa isofixen i bilen till babyskyddet...ja typ lite sånt. Ingen brådska förhoppningsvis men det är ju skönt att ha det gjort!
 
Hoppas ni har en fin söndag :)