Ja, idag var jag som sagt på Specialistmödravården för ett samtal med en barnmorska. Det vi gjorde i princip var att gå igenom min förlossningsjournal från Es förlossning, och pratade lite om vad jag kände kring de olika delarna eller vad man nu ska kalla det. Ärligt talat fick jag inte ut någonting av det, kanske för att det inte var så längesen jag och min barnmorska gick igenom den. Hon frågade vad jag ville och jag sa att om jag får bestämma vill jag föda med kejsarsnitt, varpå hon svarade att det är inte jag som bestämmer det. Nej, visst, men det är inte du heller tänkte jag ;) fick en tid hos läkaren på specialistmödravården och det är ju dom som bestämmer så vi får se. Inget klart än men förhoppningsvis blir det det då. 
 
Fick i alla fall höra vad det fanns för alternativ om det nu inte blir kejsarsnitt med igångsättning och så, och det kändes väl okej. Men jag hoppas fortfarande på att jag får det...men det visar sig :)

2 kommentarer

Dujaghanvi

30 Sep 2015 21:25

Jag har förstått det som att de egentligen inte kan neka kejsarsnitt. Om man propsar. Jag hoppas jag har rätt! Och jag hoppas du får som du vill ha det! Något annat vore skandal! Heja dej!

Dujaghanvi

01 Oct 2015 08:13

Googlade runt lite på det där med kejsarsnitt och nej, man får inte välja kejsarsnitt. Även om man propsar. Det är ju faktiskt skandal! Det är ju DIN kropp! Jag hoppas att du får det till slut - om det är det som känns som det rätta.

Svar: Jag vet, det är heeeelt sjukt!!! Jag brukar säga att om det var män som födde hade de fått välja fritt och hur de ville. Dessutom hade det säkert funnits massa mer smärtlindringsmetoder. Men ja, man blir tokig när man tänker på det. Jag hoppas också det, även om jag vacklar lite fortfarande. Men som jag sa till maken; hade jag fått välja NU hade jag valt kejsarsnitt utan att tveka, och det måste ju betyda att det är det jag vill innerst inne. Men det är svårt att inte ta in omgivningens och vårdens åsikter, jag tror det påverkar mig mer än vad jag vill tyvärr.
Drömmar och längtan

Kommentera

Publiceras ej